Påskorienteringen (2016-03-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tallstugan
Arrangör: Kjula IF
Distans: Lång
Första tävlingen för året, hotande regn men vi klarade oss och det blev riktigt behagligt i tallskogen. Bästa tänkbara konkurrens.
S-K1 Sankmarken. Kompass till vägkröken, sedan mot höjden som jag missbedömde - var mycket brantare än föreställt mig (borde kanske ha tagit stora stigen istället) följde de öppna partierna och sedan ned och där satt den bakom lilla höjden.
K1-K2 Stenen. Tyvärr lite omständlig väg (förmodligen bättre ned på det öppna) nu västerut men såg stigen och ned på den, över hygget men höjden "tvingade mig lite norrut och vek tillbaka.
K2-K3 Sankmarken. Slarvade ned till vägen tyckte att jag därefter gick över gula höjden men låg fel, närmade mig en väldig höjdsträckning som borde vara den rätta (kan inte än förstå att höjdkurvorna NO branterna kan vara så höga) läste in mig på branterna, slarvade lite med riktningen, men det redde ut sig - dagens miss. Skärpning
K3-K4 Stenen. Såg nästa höjd redan vid diket, upp vid branten och över "krokhöjden".
K4-K5 Stenen. Norrut ned vid branten, följde höjdkanten och över sista höjden. Kom in i någon bråte som sinkade lite.
K5-K6 Sänkan, Ned förbi branten till vägen, chansade på att gå igen det gröna, gick fint och såg höjden vid slutet.
K6-K7 Sankmarken. Självklart vägval, snett norrut efter höjden, fin sikt.
K7-K8 Punkthöjden. Terräng eller upp på stig? Terrängen såg fin ut med var det inte tyvärr. Upp på stigen vid diket, gick av för tidigt - beståndsgränsen som var mitt riktmärke på höger sida var i realiteten längre söderut??
K8-K9 Punkthöjden. Väg, över 2 vägar och höjdsluttningen styrde.
K9-K10 Punkthöjden. Bråttom nu, gled lite till höger men anande stora stigen, justerade och upp på höjden - mycket folk där.
K10-K11-M. Transport

K
Visa kommentarer (0)
 
Påskorienteringen (2016-03-25)