Natt KM (2016-10-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lunsen SV
Arrangör: OK Puh
Distans: Kort
Natt-KM skulle arrangeras från Turelund - hoppas det blir öster om väg 55.
På plats får vi veta att det istället blir nedåt Mälaren, en för mig enligt tidigare erfarenhet omöjlig terräng. Vi får dock veta att banan inte går ändå ned till Mälarens branta sluttning. Det låter ju trösterikt och banan som vi får se i förväg ser ju rätt hygglig ut. De negativa känslorna bet sig ändå fast, "knorrarna" till K1 kan ge bevis för detta.
S-K1 Stenen. Tänkte först ta högervägval längs stigar men försökte ändå rakt på. Besvärlig terräng men över den 1:a höjden OK. Missbedömde avståndet till nästa höjd och kom för långt till vänster. Det faktum att den "falska höjden var fylld med lysen gjorde inte det hela bättra. Irrade omkring utan plan och letade. Fick till slut tag i stigen och gick mot NV.
K1-K2 Stenen. Touchade höjden halvvägs men missbedömde höjdkurvorna - fick för mig att stenen låg betydligt högre i sluttningen. - gick för långt och måste vända nedåt (tog mycket tid i detta moras).
K2-K3 Stenen. Skärpning och nu började det att fungera. Fick höjdsluttningen efter stigen och rakt på.
K3-K4 Höjden. Rakt på men gjorde en sväng då jag anande höjden till vänster, men jag måste ju få stigen före - då löste sig problemet.
K4-K5 Punkthöjden. Tänkte först ta stigen längre än jag gjorde, erfarenheten av terrängen tidigare borde givit en tankeställare. Följde sedan sluttningen och upp mot det gula. (Tyckte nog att jag låg närmare det gula än linjen visar).
K5-K6. Stenen. Ned på skrå, fick sankmarkskanten efter stigarna - höjdsänkan efter diket.
K6-K7 Stenen. Kom en aning till vänster men såg den stora stenen och justerade Gick och vände.
K7-K8 Sänkan. Siktade på stora höjdkanten för att därefter gå ned på stigen och följa den för att sedan gå upp på höjden..
K8-M Stig, transport.
EN erfarenhet från natt-skubb är att aldrig ge upp även om det ser mörkt ut som nu i början. Från K2 och resten fullt OK löpning även om linjen ser lite "kurvig" ut beroende på allt i terrängen som man måste gira för.
En annan erfarenhet: Tänk positivt.
Visa kommentarer (0)
 
Natt KM (2016-10-05)