OK Puh Natt (2016-12-16)
Kategori: Träning
Karta/område: Sävja
Arrangör: OK Puh
Distans: Lång
En fin kväll för Nattorientering som skulle gå i en terräng som på papperet såg lätt ut. Den blev betydligt svårare pga av många stigar otydliga i terrängen med det lilla snötäcke som blivit.
Dessutom för min egen del slarv mot slutet då det såg väldigt lätt ut. Ljus från alla håll gjorde det inte lättare.
S-K1 Punkthöjden. Väg och stig och avhopp vid lämpligt avstånd.
K1-K2 Punkthöjden. .Ned snett över gärdet och sedan mot tomtområdet och anslutning till stigen norrut och avhopp för att söka höjden.
K2-K3 Branten. Tänkte först ut mot stigen men för långt - alltså kompass norrut för att få kontakt med stigen där som då styrde mot K.
K3-K4 Stenen. Såg krångligt ut med alla stigar. Ut på norra stigen ett stycke, över höjden och fick stigen efter den. Läste först lite fel men korrigerade.
K4-K5 Brunnen. Tänkte först stigen ut mot "raka vägen" men fick den inte, gick norrut för senare inläsning, måste ändå ut mot vägen för få lite struktur, gick på lagomt avstånd för att fånga upp K.
Gick hyggligt så här långt, sedan lite sämre fokusering.
K5-K6 Punkthöjden. Slarvade med riktningen kom först för långt norrut. Läste sedan in på stigkorsningen.
K6-K7 Dikesförgreningen. Räknade med att dikena skulle vara uppfångande men slarv med riktningen igen men rädda det hela när jag såg stenen.
K7-K8 Punkthöjden. NV-ut och fick senare stigen i riktning mellan husen. Det stora huset styrde in mot K.
K8-K9 Gropen. Såg lät ut med ett då påföljande slarv som också gäller K10. Gick en felaktig sväng efter fel stig och fick korrigera.
K9-K10 Stenen. Höll inte koll på avståndet längs stigen, gick för långt och fick göra en onödig sväng för att sedan gå tillbaka...
K10-K11 Stigslutet. Koloniträdgården och det öppna runt cykelstigen styrde upp mot K.
K11-M Ut på stigen men med en onödig sväng mot mål.
Visa kommentarer (0)
 
OK Puh Natt (2016-12-16)