Rohden Natt Patrull (2018-11-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kanikebolsjön
Arrangör: OK Rodhen
Distans: Medel
2018-11-03 Rohden Natt, Patrull, Östhammar

Det såg ut att bli en fin kväll när molnen så småningom skingrade sig och skymningen sakta kom smygande. Som vanligt fullt med folk som så småningom kunde bege sig samlad tropp till startplatsen. Bara 3 tävlingspar i 70-klassen men med 3 mannar från Upsala IF.
Sören Johanson, Sala OK och Jan-Olov Wåhlberg var på papperet favoriter men med säker OL från oss 2 andra lag och något misstag från favoriterna kunde allt hända.
Vi - Martin och Janne och LeKg - Lars-Erik Karlsson Rasbo IK och K-G Gustafsson Upsala IF var de som skulle försöka hota favoriterna.

Placering i rektangel samliga klasser inför start. Alla på plats och ett plötsligt starskott - lite förvirring här och var men Vi kunde ta det lugnt men sedan blev det jäktigt.

S-K1 Sänkan. Upp till stigen och den runt och avhopp ned till gärdet för att pricka den utskjutande höjden - höjden syntes tydligt ett stycke från gärdeskanten.
K1-K2 Sänkan. Höger eller vänster - höger verkar lättare. Ned till gärdet via stigarna och gärdeskanten tydlig med avhopp snett ned mot höjdsträckningen. och över 1:a till nästa.
Så långt ganska lätt - följande 3 lite svårare.
K2-K3 Mellan punkthöjderna. Mot stora sankmarksspetsen men väldigt bökigt nedför höjden dit. Vidare mot nästa lilla sank men "velade" lite längs höjdkanten och vid ytterligare nästa sank så lyste reflexen på andra sidan.
K3-K4 Punkthöjden. Sträckan svårläst. Hålla riktning och hålla koll på surdrag och höjdkanter. Stora sanken bra uppfångare men tog lite fel på riktningen men mera verksamhet på höjden näst intill i SV.
K4-K5 Punkthöjden. Här samma sak men den långsträckta höjdkanten åt NV hjälpte. Ned på platten och upp på nästa höjd - lite tvekan i nedsluttningen men sedan på.

Hit hade Le legat och dragit för det mesta Vi kunde bara ligga efter och "behgaligt" kolla läget. På gärdet bestämde Vi att ta ett annat vägval än LeKg dels för att testa och jämföra dels för att göra det mera fair play. Vi valde det vänstra - inte så tokigt? Vi kom samtidigt som LeKg på stigen före K6 - de hade tagit det högra men sannolikt haft högre löphastighet.

K5-K6 Sankmarken NV kanten. Självklart ned på gärdet och ett stycke ut alltså beslut om vänstervägval - "härlig löpsträcka". Efter gärdet upp på stigen för att följa den ett stycke och sedan mot en svag höjdkant där sanken styrde upp.
L6-K7 Sankmarken (uppe å höjdkanten). NV och upp längs det breda höjdpartiet där den lilla punkthöjden till höger på höjdkanten efter de 2 stigarna gav en bra riktning..
K7-K8 Stigslutet. Så snabbt som möjligt snett ned för att få stigen men nu blev det så snålt det kunde bli.

Epilog

LeKg had legat och "dragit" långa sträckor så om det handlade om en renodlad spurtstrid så borde det inte vara mer än rätt om VI borde ligga lågt.
Nu då LeKg tog lite fel vägval mellan K7 och K8 så tog VI chansen och stämplade då först vid K8 men det hjälpte inte för VI fick vika ned oss i spurten.
Tyvärr kunde vi konstatera att mera löpstarka favoriterna inte gjort något större misstag.
Kul med en bana som till viss del hade karaktär av "gammalt hederligt" nattskubb.
Dölj kommentarer (1)
Birgitta : Det ser ut att ha vart ett bra lopp.
Lägg till kommentar
Spara
 
Rohden Natt Patrull (2018-11-03)