Skogskarlmatchen mot Gästrikland (2019-10-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bårhällarna
Arrangör: Österfärnebo IF
Distans: Kort
2019-10-05 Skogskarlsmatch mot Gästrikland

Första tävlingen efter 1 1/2 år.
Efter att under tiden gnetat med veckovisa träningar i Upplands "platta" terräng skulle det vara roligt att pröva på lite annat. Tävlingsringrosten och ovanan med 5-meters ekvidistans skulle visa sig vara förödande - vsb.
3 stora misstag det ena värre än det andra.

S-k1 Punkthöjden. Det började redan här. Kontrakurs redan från början. Tyckte det var konstigt kollade igen men det borde vara OK. Kom inte till någon höjdkant, upptäckte misstaget och vände. Kom då snart efter startpunkten igen, sedan till höjdkanten, gick upp på skrå och vände upp mot det branta vid platån öster om ringkanten. Det var lite rörelse där upp som hjälpte. Tog igen lite av det jag förlorat.
K1-K2 Sänkan. Rasade nedför höjden i lämplig stråk, kom förbi det gula "sandtaget" med bra utgångspunkt upp mot den jobbiga höjdsluttningen förbi branten men drog lite för mycket uppför och kom förbi den övre delen av den stora sänkan och gick ned.
K2-K3 Ö branten. Kompass mot höjden, förbi sten före, Höjden rundades lite, den första branten tydlig. Hade här på avstånd några medtävlande inom synhåll.
K3-K4 Punkthöjden. Följde höjdkanten på samma nivå, förbi höjden med det gula men sedan väldigt diffust men framåt i samma riktning.
K4-K5 Sänkan. Ned mot höjdpartiet rundade lite för att följa kanten runt, Stor sänka före och lite rörelse i kontrollens vassa sänka..
K5-K6 Branten. Jobbigt upp för den stora höjden. Däruppe lättläst och kunde följa bergsryggen ut. Så långt hyggligt trots kontrakursen i början. Bästa tid..
K6-K7 Sankmarken. Här var inte huvudet med längre - kunde inte förstå höjdkurvorna - tänkte att stigen kunde vara till hjälp för inläsning men gick över stigen utan att se den. Rotade lite nere i det lägre partiet där den "borde" vara men förstod efter ett tag att jag måste högre upp. Där gick 8 minuter. Men det skulle inte vara nog med det.. Bästa tid förtfarande, otroligt nog trots missen.
K7-K8 Punkthöjden. Drog mig mot stigen men gick tydligen över den utan att se den.. Då jag inte nådde stigen följde jag från höjden en höjdkant som borde leda mot kontrollen. (Parallellfel). Kom nedför höjden och började rota där lite. Såg branten med kunde inte klara ut det - såg därefter jakttornet (x) och vägen och tog vägen för säkerhets skull för att inte ytterligare strula i terrängen och åtminstone kunna fullfölja.

Trots förhållandevis god kondition och viss OL-erfarenhet kan det gå så här illa. Terrängen gjorde förmodligen hjärnan mör.
Men vilken fin höstdag och fina arrangemang. Att träffa alla gamla OL-rävar och trevligt ressällskap i Folke Lundqvist och Jörgen Axelsson - detta sammantaget uppväger den sämre prestationen.

(I eftersnacket: Stigarna var enligt uppgift väldigt smala och bitvis "nernupna" i vegetationen men dock välgångna)
Visa kommentarer (0)
 
Skogskarlmatchen mot Gästrikland (2019-10-05)