Träning i Lunsen från "Plantskolan" (2020-02-26)
Kategori: Träning
Karta/område: N Lunsen
Arrangör: UIF
Distans: Lång
2020-02-26 Träning i Lunsen (Utsättning)

Motion med Karl-Göran och Jan-Erik med noggrann OL mot omarkerade punkter.

S-K1 Branten. Norrut, fick stigen och sedan sankmarkskanten och höjdkanten till gulhöjden där branten kunde skymtas.
K1-K2 SV stenen. Höger eller vänster, det senare kortare men osäker övergång. Höger hade förmodligen någon typ av dämme=övergång. Alltså upp till stigen - lite för yvigt, sedan stig för att sedan gå över för att först följa höjdkanten och därefter strikt kompass då höjdpartiet kunde skönjas. (Lite skumt för det kom några branter före den uppmärkta) Efter branten runda höjden lite.
'K2-K3 N branten. Kompass och några "diffusa avbokningar" men den tydliga gulhöjden som var väldigt tydlig och fin konfirmerade och då var bara att böja av lite och höjdpartiet tydligt
K3-K4 Punkthöjden. Här härliga hällmarker i riktning mot SO som förmodligen inlandsisen format i vår löpriktning NV till SV. Här fanns också en löpvänlig liten stig som var frestande att följa för att troligtvis komma ut på stora stigen. Det blev en lite oplanerad omväg! (Den ursprungliga tanken var att komma ut på stigen alldeles N stora sankmarken. Den äldre stigfinnarmetoden från 40-talet inte att rekommendera). Den första tanken var att gå rakt på och låta kanten på den stora sankmarken styra.

K4-K5 Mellan stenarna. Stora stigen.

Totalt med transport till och från startpunkten c:a 1 mil så blev ett fika i solgasset vid vägskälet mot Lunsentorpet efterlängtat

K4-K5 Mellan stenarna återigen Stig naturligtvis men ända till gränsröset för säkerhets skull.(lättare stråk). Branterna bra checkpoints för att få den sista branten att styra rätt.
K5-M. Fastmarker mot NV upp till stigen.


Visa kommentarer (0)
 
Träning i Lunsen från "Plantskolan" (2020-02-26)