Träning i Lunsen från "Plantskolan" (2020-03-31)
Kategori: Träning
Karta/område: N Lunsen
Arrangör: UIF
Distans: Medel
2020-03-31 Träning i Lunsen från "Plantskolan"
En träningsrunda med Karl-Goran och Jan-Erik

S-K1 Höjden S foten. Lättsamt med stig så långt som möjligt och avhopp nära punkthöjden Stenen före syntes på håll.
K1-K2 Branten. Ned till rågången och avhopp vid höjdkanten. Gick över stigen men missade den lilla branten och drogs mer mot det gula men förstod att det var för långt. Tillbaka till stigen och där satt den (lite för långt från det gula?).
k2-K3 Branten. Här fick terrängen bestämma fram till vägen, sedan S sankmarken och följa höjden i SV, sedan längs sankmarkerna men förbisåg lila sanken tv. men insåg att branten borde ligga längre tv och justerade.
K3-K4 Stenen. Lite N för att gå genom det gröna på smalaste stället. Sedan strikt kompass. En stig före den på kartan förvillade ett tag men sedan kom den tydliga stigen. Gulhöjderna hjälpte till men fick den inte riktigt spik. (En brant på höjden i bortre ringkanten förvillade).
K4-K5 Punkthöjden. Upp mot "Andersmossen för att följa den, över några höjder efter 1:a stigen, fick en stig längre norrut (ej på kartan?) följde Andersmossen, sedan räkna stigkors och gå av vid den med fin höjdrygg som pekade mot K.
K5-K6 Branten. Mot den "norrböjda" stigen och 2 höjdryggar och 2 surdrag före den - fin terräng. Stora stigen - såg lätt ut, men man kan lura sig, gick bra i alla fall. Förbi stora stenen och avhopp vid stora gulsluttningarna, ner på andra sidan rundade böjda branten som bra hållpunkt .
K6-M Transport
Naturpass finns nu även med 50 kontroller i Lunsen.
Tidigare har Naturpass på Högstaåsen färdigställts.
Visa kommentarer (0)
 
Träning i Lunsen från "Plantskolan" (2020-03-31)