Storviks Natt (2015-08-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Alberget
Arrangör: Storviks IF
Distans: Lång
Mörka moln tornade upp sig före start och strilregn vid klädbytet före men vid start klar himmel igen.
S-K1. Stig eller väg runt (lika mycket höjdskillnad), valde vägen och från tornet öppet och lätt. (Jag tror vägen var ett bättre val.)
K1-K2. Över till kraftledningen men missade stigen som gick över - väldigt risigt. Ut på hygget försökte följa kanten men lika risigt där som ute - sneddade och följde grönkanten, kom ned i första gropen och därefter rakt på.
K2-K3. Ut på stigen, missbedömde avståndet från hyggeskanten till stigskälet och tvekade en smula fortsatte dock och vek av upp då jag anade det nya hygget i söder.
K3-K4. Upp över kraftledningsgatan igen - stenigt - borde ha följt kanten ned och stigen över. Dock lättlöpt därefter och full koll vid stigkorsningen men kunde inte tolka höjdkurvorna riktigt - därför först en ögla.
K4-K5. Ut på stigen - otroligt stenig - lämpligt avhopp till den vänstra stigen men fann inte den högra därefter - otydlig i början? Fortsatte alldeles för långt, kanske att det var lättlöpt utför, vände och gick av på lämpligt ställe. Inget riktigt att ta på men fick den efter punkthöjden och stenen.
K5-K6. Här gällde kompassen - inget at läsa på i min väg, fick stenarna nära K och väg in mellan branterna.
K6-K7. Stigsystem runt vänster. Var dock lite för het efter avhoppet, upptäckte misstaget men en dryg minuts miss ändrade 1:a till 2:a plats.
K7-K8. Så fort som möjligt ned till "slutstigen".
Visa kommentarer (0)
 
Storviks Natt (2015-08-12)