OK Puh (2015-10-24)
Kategori: Träning
Karta/område: Stenhagen
Arrangör: Torbjörn Tirén
Distans: Lång
Solen började titta fram efter en dimmig morgon. Lagom OL-temperatur.
S-K1 Stenen. Rakt på. Fin terräng till upp på höjden. Kom ner till beståndgränsgipen. Såg stora stenen på håll och vek av.
K1-K2 Höjden. Upp på höjdsträckningarna. Efter kraftledningen - följde höjdkanten. Efter större höjden låg den.
K2-K3 Mellan punkthöjderna. Snett upp mot kraftledningen. Stolpen till höger styrde ned.
K3-K4 Stenen. Upp på stigsystemet i "färdriktningen". Avhopp vid grönområdet. Över dike, höjd, dike. Stenhöjden tydlig.
K4-K5 Sankmarken. Över höjdparti, dike, 2 stigar. Låg rätt i riktning. Så långt hyffsat lopp. Fick dock för mig att sankmarken var den välbekanta jag besökt tidigare under "röd 5" vid A (konstigt att den låg så långt norrut), därför denna böj norrut. Det var bara att vända ner när jag såg misstaget.
Nu är all fokus borta.
K5-K6 Punkthöjden. När jag går över den 1:a stigen vid "B" tror jag att jag är N "c". Läser i fel område, inget stämmer - måste gå ut på gärdet som jag ser, för att läsa in mig (dessutom fel gärde än jag trodde). Bara att börja om - 7 min borta.
K6-K7. Sankmarken. Upp på höjdpartiet, stora stenen till höger syntes bra före sista höjden.
K7-K8 Stenen. (Slarv - siktade på K9 från K8, justerade). Fick dålig väg men åter närmare K8 dålig fokus - inte bra att komma ihop med medtävlare, B-O i detta fall - man tittar mer på varandra än på kartan. Läste in vid den västra sanken men blev för het när jag såg den öppna östra sanken. måste gå norrut längs höjdryggen.
K8-K9 Branten. SKÄRPNING: Bättre orientering nu. Fin öppen terräng hela vägen. Upp på stigen och såg stor stenen på håll, stor fin sankmark.
K9-K10 Diket. Höjdåsen styrde.
K10-K11. Stenen. Stigen och lämpligt avhopp efter hygget.
K11-K12. Branten i början av stora höjden hjälpte.
K12-M. Lättlöpt med god sikt.
Kommentar: Det uppenbart att efter 30 minuter så går "proppen ur" och fokus är som bortblåst - bra tankeställare: Lätt att komma ihåg till nästa gång??
Visa kommentarer (0)
 
OK Puh  (2015-10-24)